top of page

WELCOME

Op vakantie MET de honden.

 

Op slechts 270 kilometer vanaf Utrecht komt u in een andere wereld terecht, de Belgische Ardennen. De Ardennen maken onderdeel uit van de provincie Luxemburg en kenmerken zich door dichte naald- en loofbossen, diepe valleien en agrarische hoogvlaktes. Rust en ruimte overheersen, met de natuur als uitgangspunt.  

Ieder seizoen is bijzonder en heeft zijn eigen charme. Een winterwonderland, roestige herfsttinten, een bloemig voorjaar of een groene zomer.

Luxemburg, Frankrijk en Duitsland zijn niet ver weg en gemakkelijk binnen een uurtje rijden te bereiken.

 

De Belgische Ardennen liggen diep in Wallonië, Frans en Waals wordt hier vooral gesproken.  De traditionele huizen zijn opgebouwd uit lokale natuursteen, leisteen en hout en geven het bijzondere karakter van de omgeving weer.  De dorpjes zijn schilderachtig, leuk om te ontdekken en in rond te dwalen. Proef het bourgondische leven in één van de heerlijke restaurants.<br />

De natuur biedt veel mogelijkheden. Ontdek de bossen al wandelend, hardlopend of per paard. De regio trekt veel wielrenners vanwege het heuvelachtige landschap. Voor liefhebbers van avontuur: ga rotsklimmen, mountainbiken, kanoën, raften, abseilen of een van de vele andere activiteiten. <br /><br />

In de Noordelijke Belgische Ardennen ligt de gemeente Manhay, in het land van de rivieren Aisne en Ourthe. Waterrijk, heuvelachtig en dicht bebost. De gemeente Manhay bestaat uit 16 kleine dorpjes, waaronder Dochamps. Met slechts 27 inwoners per km2  is het gebied dun bevolkt en ongedwongen.

Dochamps is meer dan 1000 jaar oud, Villa Vallee ligt aan de rand van het dorp, onderaan de vallei.

bottom of page